Friday, December 26, 2008

The Pously Naie Monologues: Enam



"Eh kenapa kau masam macam cuka ni?"

"Aku rasa hina, sehina-hinanya..."

"Weh apesal kau ni, teruk sangat ke?"

"Bagi aku, benda ni teruk,
ada orang kata kat aku,
aku ni tak asli
"

"Huh, tak asli ke nyah?"

"Oikk apa ni raba-raba??"

"Dah ko kata orang tuduh ko tak asli,
aku nak rasalah ni untuk mendapat kepastian
"

"Babi lah ko ni."

14 comments:

  1. haha..
    nahh,original lah
    =)

    abaikan bdk2 jht tu

    ReplyDelete
  2. plagiat quote orang yang tak boleh blah. sampai ngaku die punye. sampai rakyat jelata puji dia kaw-kaw.

    orang mcam ni. gila picisan.

    katun anda best. suka saya tgk.

    cheers.

    ReplyDelete
  3. salam..
    haha..
    kartun yang sinis oh~
    saya tegakkan ibu jari utk anda oh~
    selamat berjuang.
    (em..apakah)
    huuu

    ReplyDelete
  4. hahaha..
    klaka..
    btw,best2 la entry ko..

    ReplyDelete
  5. hahaha, funny.
    which part yg x asli? 0.o
    agagaa. kidding

    ReplyDelete
  6. lukisan cantik tapi tulisan tak berapa kelakar, sorry

    sebenarnya satu tulisan kau pun belum berjaya gelakkan aku dan aku kurang faham dengan komen-komen orang yang kata benda ni kelakar

    sorry aku sedikit berterus terang (aku rasa ni kang mesti ada orang baca blog aku dan komen balik kat kau blog aku pun tak kelakar pehal nak kutuk blog kau kan?)

    tak aku bukan kutuk kau. aku nak kasi kritikan membina sikit, hopefully kau boleh improve sebab seriously aku tak rasa apa yang kau tulis ni kelakar, dan macam kau berusaha nak jadi kelakar sebab sayanglah dah lukis cantik-cantik kan?

    so yeah, tolong buat aku ketawa.

    ReplyDelete
  7. salam...
    nice work...
    hahaha...funny

    ReplyDelete
  8. @Nene Matahari

    Thanks

    @miss bobby

    Terima kasih

    @pseudo.psiko.psikik

    Yup, sinis. Betul tu.

    @otakkapasitirendah

    Thank you. You draw better!

    @KDEE

    Terima kasih

    @asybedazzle

    Hehe, nak rasa ke?

    @dila raden

    Sepatutnya benda monologue ni tak kelakar. Lebih pada respon benda yang berlaku di sekeliling, in this case ada satu ulasan tu. Aku pun agak pelik orang rasa kelakar. In fact, blog in bukan blog untuk humorkan orang, tapi untuk humorkan diri sendiri.

    Kalau orang lain terhibur dan rasa kelakar, itu cuma satu bonus.

    Terima kasih Dila Raden, aku suka komen kau. Dan aku suka baca blog kau.

    Dan aku tak tau kalau aku mampu buat kau ketawa. Sebab aku buat ni pon untuk diri aku sendiri. Adakah itu selfish? I hope not.

    @justeFFe82

    salam.
    thank you

    ReplyDelete
  9. huahuahua...thanks sebab melawat blog aku...ko diam japp.....aku nak baca blog ko ni...

    ReplyDelete
  10. wlp kdg tak kelakar..x faham..tp everyday jenguk jugak blog (tipu!)..
    sebab suka tgk lukisan yang meracau tapi giler comel!haha!!

    ReplyDelete
  11. do whatever you like to do and do it best. please diri sendiri lagi penting

    ReplyDelete