Thursday, December 18, 2008

Bagaimana 'babi' boleh menjadi perkataan untuk mencarut.

Aku dari kecik lagi suka baca majalah GILA-GILA, dan sangat suka 'Asal-Usul', dan aku rasa aku memang terpengaruh lah ngan bahagian tersebut. Idea ni dah lama ada dalam sketch book aku. Jadi aku pon lukis balik dalam Adobe Photoshop, konon nak buat elok lah kan. Tapi ni tak elok pon. Aku malas. Cincai. Warna pon belasah. Kalau kat sekolah ni mesti kena marah dengan cikgu pendidikan seni sebab aku color out of the lines. Mesti dapat C.
Ah pedulik apa aku. Ini dinamakan self-expression.

Lukisannya akan muncul di bawah, kalau tak nampak tu, ha ha ha, alamatnya.... internet slow, jadi lambat sikitlah loadingnya. Diharap bersabar.

Gilalah, posting ni pukul 4 pagi. Betapa berdedikasinya aku pada blog ini.
Tepuk untuk diri sendiri. Syabas Inspektor Sahab.


43 comments:

  1. o....mcm tu. ni kisah betul ke?

    oh ye, salam =)

    ReplyDelete
  2. hahahahaha,
    make sense,
    i pon ske baca gila2 yg asal usul tuh
    tak silap dlm Ujang pon ader asal usul
    tapi bukan dlm komik la, dlm karangan
    hehe

    ReplyDelete
  3. cerita kau bagus...tp yg buat aku teruja ialah lukisan kau....the wording and gambar itu buat aku tersengih sorg2 dlm opis ni...nice one!!!! hehe :D

    ReplyDelete
  4. 'Ini dinamakan self-expression'

    kata-kata memujuk diri wahahahaaa..
    pandai la ...

    ReplyDelete
  5. Kesiannya kat Roy the Caveman. Babi tu comel je, muka happy dan tak bersalah. Haha. Silap-silap babi tu kena salai nanti. Tapi, tunggu 3 minggu lagi lah nak kena buat api lagi. Hehehehe.

    ReplyDelete
  6. kahakahkahhakha...

    tp sumpah babi tu mmg comel la..

    ini kawan dgn en saharil ke ape..hikhik!!try la tgk dia punya blog..

    www.saharil.com

    dia pon cool gila!

    ReplyDelete
  7. haha,

    babi kencing mcm tuh ke,

    baru tau. :D

    ReplyDelete
  8. salam..
    em,oh itukah asal usul m'carut ...'babi'...?
    xtaw laks..
    bru taw after bca entri nih..
    haha.
    siyesli klaka..
    lalala~

    ReplyDelete
  9. Abby ♥ said...
    hahahahaha,
    make sense,
    i pon ske baca gila2 yg asal usul tuh
    tak silap dlm Ujang pon ader asal usul
    tapi bukan dlm komik la, dlm karangan


    as said by Abby...
    dlm ujang pon ade gak psl asal usul nih...
    slh 1 kisah yg aku igt ialah cmne singapura dpt nme....haha...klaka!

    ReplyDelete
  10. ckp psl topik ni, ade teka-teki sket:

    dlm byk2 binatang, binatang apa yang selalu betul?

    haaa...jawab2...

    ReplyDelete
  11. comel gilerr...
    si Bak Ku Teh tu kencing sambil sengih..ngehngeh..

    comel lukisan ko...aku bagi c+..haha!

    ReplyDelete
  12. yabedabedoo.. nice blog. nice entry.

    asl usul carutan lain bilakah? hahhaah..

    ReplyDelete
  13. hahha!

    *gelak gila-gila ni*

    nice blog! heee.... :D

    ReplyDelete
  14. hehee...mcm mana boleh dpt idea neh..

    ReplyDelete
  15. antara posing babi yang paling rare aku penah tgk. atas usaha yang keras dalam meletak komik di blog, aku juga ucapkan, syabas vijay!

    ReplyDelete
  16. aduh..

    nape laa orang macam ko nie blogging gak..

    abis la masa aku kat office duk bloghopping..

    hilanglah seorang pekerja produktif..

    nice blog anyway.. keep writing..

    ReplyDelete
  17. hahaha..
    lawak gile.sakit perut aku gelak.

    ReplyDelete
  18. thoyol,

    aku setuju ngan ko

    aku rasa blog ni ngan blog saharil conteng kena kawin
    baru gempak

    ahehehehe

    ReplyDelete
  19. ini baru lukisan malas malas dalam photoshop
    kalau rajin macamana la gamaknya..

    sebab itu orang cakap
    "babi punya babi!"

    ada ke?

    ReplyDelete
  20. oh god. comelnye babi itu.hahah :p

    ReplyDelete
  21. kelakar! and comelnyaaaa lukisan!

    ReplyDelete
  22. jalan cerita kurang lawak.mungkin lawak gila-gila mmg tak lawak kot.
    tapi tulisan tu buatkan cerita tu menarik!

    =)

    ReplyDelete
  23. hahaha..gelak guling-guling mcm tenggiling dh ni..serius klakar..chumel lukisan

    ReplyDelete
  24. Can't remember the last time i bought Gila2. Dulu masa remaja memang tak pernah lepas sampaikan i made friend with Ujang sampailah dia tinggalkan Gila2. Anyway, as for Babi itu perkataan carut? Hmmm....mainstream media start guna "khinzir" dan bukan "babi" lagi beberapa tahun lalu kerana "babi" dikatakkan offensive. Cuma aku tak tahu offensive kepada siapa sebab dah namanya "babi". And by the way, "babi" adalah antara beberapa sahaja perkataan yang memang berasal dari Bahasa Melayu dan bukan transliterasi.

    ReplyDelete
  25. @Ares Bahar

    Terima kasih.

    @ryurisora

    Hehe. Mungkin.

    @Lyter Kaka

    Yaaaa.

    @Abby ♥

    Tak sure kalau Ujang ada ke tak, lama sangat dah tak baca.

    @ferr

    Terima kasih. Banyak kali gak aku adjust wording dia kasik ngam. Ah nasib baik okay.

    @Qarmadharma

    Ayat penyedap hati. Hidup kena sentiasa positif.

    @Sue Anna Joe

    Hahaha. Babi salai. Aku ingat, dulu Sapok Biki suka makan kot tak silap.

    @matahati

    Thanks

    @Fareenz

    Aku sangat suka Saharil. Inspiration.

    @asybedazzle

    Ye kot. Ke duduk? Cuba google.

    @syaherasepeai

    Terima kasih.

    @pseudo♥psiko♥psikik

    Hahha. Now you know.

    @Sarah

    Berhati-hati.

    @ainisz

    Ye kot, tak ingat yang dalam Ujang

    @Si Baju Hitam

    Err. Macam pernah dengar. Tak tau!

    @Shemmi @ Tachi~Hajime

    Bak Ku Teh? Hahahaha. C+ Okaylah tu dari C.

    @-Gemuq- Dunia Aku dalam diri

    Carutan lain, takda. Tak terpikir lagi. Kalau ada, buat.

    @aQila Aini

    Terima kasih!

    @A i r i n ROCK

    Ye!

    @amoi chantek

    Bila bosan

    @Pengejar Masa

    Yay!

    @pjoe

    Babi comel macam Babe.

    @deedlebag

    U huh

    @durian

    Padayapa!

    @thoyol

    Haha. Kebetulan entri ni kot mencuit hati kau. Hilanglah pekerja produktif? Alasan je tu. Haha.

    Thanks

    @her

    5 hands up. Hi five!

    @KDEE

    Bagus. :)

    @Abby ♥

    Oh Saharil terlalu bagus, tak layak aku!

    @farridhusin

    Sama je kot. Pernah dengar rasanya.

    @hUdArLiNg

    Comel kan?

    @T I N A

    Rasa nak jawab je dengan ayat, macam tuannya. Ha ha.

    @Diloz

    Terima kasih atas pendapat ikhlas.

    @liyana

    Terima kasih.

    @DonCorleone

    Aku banyak membelek kembali majalah Gila-Gila. Aku rasa sebab the 'beh' in the 'b' repeatedly makes it sound kasar?

    Thanks for that info. VERY INTERESTING.

    Keaslian babi.

    ReplyDelete
  26. majalah yang mula2 mempengaruhi aku untuk menconteng.
    semoga gila-gila terus bertahan
    :)

    ReplyDelete
  27. Aku tabik spring la sama kau punya creativity!

    'Toiingggg!!!'

    ReplyDelete
  28. ish. babi betul lawak kau ni sampai aku gelak sorang2 macam babi yang kena sawan babi.

    ReplyDelete
  29. trueeeeeeeeeee gleeeeerrr laaa..hhahahahha

    ReplyDelete
  30. sy nk letak gambar ni kat blog sy buleh?

    ReplyDelete
  31. babi kencing cam gitu ek? hehe.. cute lukisan tu. tak kesah la kena marah dgn cekgu pendidikan seni pun.

    ReplyDelete
  32. Hahahaha...

    Entry yang best!Hilang sakit kepala aku kejap.Good job Inspektor Sahab~

    ReplyDelete